Clienti

Blue Idea este implicata activ in dezvoltarea de proiecte pentru platformele de comunicare ale unora dintre cele mai importante branduri din Romania, branduri pentru care comunicarea cu tinerii este o componenta importanta in strategia de promovare. Proiectele speciale sau participarea la evenimente sau proiecte ale Blue Idea au adus o expunere neconventionala si creativa unor branduri precum Coca-Cola zero, Philips, ROM, Burn, Durex, BCR, Sprite, Discovery Channel, Ciuc Premium, Nescafe Dolce Gusto si multe altele.

Creatie si implementare idei neconventionale

BCR

„Conteaza cu cine faci banking” la ADfel 2010
Concept: Tempo & IQads
Implementare: IQads

La ADfel, BCR s-a promovat in mod neconventional, in spiritul noii platforme de comunicare "Conteaza cu cine faci banking", dezvoltata de Tempo Advertising. Astfel, zona BCR, hamacele, barul BCR, liftiera amabila, show-ul de stand-up, proiectia de spoturi motivationale si, nu in ultimul rand, concursul de scurtmetraje cu final impus au reprezentat modalitatile prin intermediul carora BCR a aratat la ADfel cat de mult conteaza cu cine faci banking.

Poze si reactii ale publicului
Making Of

Philips

„Sense and simplicity” la ADfel 2010
Concept si implementare: IQads

Philips a dat viata filosofiei "Sense and simplicity" la ADfel 2010 prin 11 idei neconventionale. Cea mai animata seara de la aceasta editie a festivalului a fost seara concursului "ADfel de karaoke", prezentat de mp3 playerele Philips. In doua seri ADfel, Philips a eliminat asteptarea la bar, facand posibile comenzile prin SMS, livrate direct la masa. De vineri pana duminica, foisorul terasei a fost transformat in Institutul de relaxare Philips, locul unde participantii la festival au putut testa produsele randului, tolaniti pe pufuri albe si albastre. Sambata, fetele cu cele mai fine picioare de la ADfel au fost invitate in Institut, pentru a participa la Atelierul de feetpainting. Duminica, Terasa La Motoare a devenit un cinematograf in aer liber, cu covor rosu, scaune de cinema si populat de superoi de film.

Poze si reactii ale publicului
Making Of

Autan

Autan „Tine tantarii la distanta” la ADfel 2010
Concept si implementare: IQads

Prin implicarea Autan la ADfel, terasa La Motoare a devenit Zona protejata de tantari. De asemenea, a fost infiintat Centrul de donatii benevole de sange, o dovada a marinimiei Autan, care infometeaza atatia tantari. Participantii la ADfel au primit carti postale de la postasul Autan care aducea vesti de departe, de la tantaroaicele trimise in exil de Autan, care “tine tantarii la distanta de pielea ta”. Si chiar au putut vizita “Muzeul armelor antitantari”, care a reconstituit istoria umanitatii din perspectiva luptei oamenilor impotriva tantarilor, din cele mai vechi timpuri pana azi. Au fost prezentate 7 obiecte diferite, folosite pentru apararea impotriva tantarilor, toate ineficiente, alaturi de numele lor „stiintifice” din clasificarea muzeului. Lunga istorie a culminat cu Autan, “Repellent Supremus”, singura modalitate eficienta de aparare impotriva tantarilor, care pune punct acestei lupte de milenii.

Poze si reactii ale publicului
Making Of

ROM

“Senzatii tari. Romanesti.” La ADfel 2010
Concept: McCann & IQads
Implementare: IQads

ROM a oferit la ADfel senzatii tari, romanesti: a dat restul la bar in ciocolatele, a adus mostre de birocratie in terasa, anuntand ca accesul la toaleta se face doar pe baza de formular si s-a asociat cu mandrie cu al doilea lift al terasei, defect din 1997. In seara de 31 iulie, proiectia de spoturi romanesti a fost intrerupta de senzatiile tari oferite de ROM: o manea a rasunat in terasa timp de cateva minute bune, dupa care ROM le-a cerut celor din public sa nu-si inchida telefoanele pe durata proiectiei, pretextul perfect pentru ca o sonerie de mobil sa acopere proiectia, iar spre final, o pana de curent a lasat publicul in bezna. Tipic romanesc.

Poze si reactii ale publicului
Making Of

Coca-Cola zero

I. ADfel 2010: “Imposibilul devine posibil”
Concept si implementare: IQads

Coca-Cola zero a facut imposibilul sa devina posibil in mod neconventional la ADfel, oferind tuturor celor care au participat la eveniment sansa de a-si indeplini macar o dorinta care parea imposibila. Astfel, intr-una din seri, vizitatorii ADfel s-au plimbat cu o limuzina de lux, la plecarea de pe Motoare, in alta zi s-au bucurat de imposibila transformare a liftierei, din celebra Tanti Lili intr-o tanara atragatoare, iar in alta au vazut ce inseamna sa ai noroc in relatiile cu sexul opus, gratie unei serii de comics-uri derulate pe fast-forward. In alte cateva zile, asteptarea la coada, in diverse puncte din terasa, le-a fost scurtata exact cand se asteptau mai putin, astfel ca si-au gasit mai repede o masa pe terasa sau au intrat mai repede in lift.

Poze si reactii ale publicului
Making Of

II. ADfel 2007: Viata a avut numai parti pozitive

Dupa o sesiune de stand-up comedy cu Teo de la Trupa Deko si o piesa de teatru despre „viata cu zero compromosuri”, publicul ADfel s-a delectat cu ilustratii dupa articolul lui Razvan Exarhu despre „Viata cu zero compromisuri”, aparut in Suplimentul ADfel si cu un concurs prin SMS pe reteta „viata cu zero parti urate”, castigatorul primind primul iPod Touch din Romania.

Poze si reactii ale publicului

Furazolidon

„Povesti stanjenitoare” la ADfel 2009
Concept si implementare: IQads

Furazolidon a fost prezent la ADfel 2009 cu 3 executii neconventionale si 2 happening-uri care au implicat publicul ADfel. Astfel, pe terasa La Motoare au fost lipite stickere catre cea mai apropiata farmacie, pentru toti cei care s-ar fi aflat intr-o situatie neplacuta. Pentru toti cei care foloseau deja Furazolidon, pe terasa se afla o toaleta sigilata, semn ca medicamentul a avut efectul scontat. Iar pentru cei care nu au utilizat medicamentul, una din toaletele de la baieti a fost izolata fonic, iar pe usi si pe pereti au fost lasate mesaje scrise de femeile de serviciu, suparate ca trebuie sa curete mereu dupa cei care nu folosesc Furazolidon. In cadrul ADfel, brandul a interactionat cu publicul cu ocazia concursului de povesti stanjenitoare cu inceput impus, care i-a indemnat pe participanti sa continue o poveste neplacuta, oferind in schimb 3 premii deloc stanjenitoare. Iar intr-una din serile ADfel, Toma si Sergiu de la trupa Aristocratii si Teo de la Deko au sustinut un show de stand-up despre ‚momente stanjenitoare’.

Poze si reactii ale publicului

Weltauto

Weltauto a aratat cat de repede iti poti schimba masina la ADfel 2009
Concept si implementare: IQads

La ADfel 2009, Weltauto a demonstrat care este cel mai rapid mod de a schimba masina, gratie executiilor neconventionale din terasa. In primul rand, la intrarea pe terasa a fost plasata o proiectie de masini, cu senzor, care afisa cate o masina noua pentru fiecare persoana care trecea prin dreptul ei. Masini pe care oricine le putea achizitiona de la Weltauto, asa cum indicau si ceasurile de bord plasate la bar si care indicau rapiditatea cu care se poate schimba o masina veche pe una noua de la Weltauto. Nici pasionatii de reclame cu masini nu au fost ignorati, pentru ei fiind pregatita o proiectie cu spoturi pentru masini si carnetele pe care acestia isi puteau nota masinile preferate si prin intermediul carora putea afla cat de rapid este procesul de cumparare de la Weltauto, gratie unei animatii care este vizibila la rasfoirea rapida a carnetelului.

Poze si reactii ale publicului

Recolamp

Recolamp la ADfel 2009
Concept si implementare: IQads

In 2009, ADfel a fost eco gratie participarii Recolamp, care a oferit mai multe momente prin care participantii la ADfel au fost indemnati sa recicleze becurile vechi sau arse. In primul rand prin adunarea lor in containerele pregatite la intrarea pe terasa, dar si prin intermediul atelierului de pictat becuri. Pe tot parcursul ADfel, lectia reciclarii a fost oferita de Omuletii Verzi, trademark-ul organizatiei, care s-au jucat cu publicul ADfel, au dansat pe scena, au interactionat cu executiile din cadrul festivalului, si, nu in ultimul rand, au convins oamenii sa practice reciclarea de becuri. Penultima zi de ADfel a fost Ziua Reciclarii la ADfel, care a insemnat Recycle Music Party, un mix neconventional de muzica si reciclare, la care au fost invitati Trupa Sistem si DJ Vasile si la care putea participa oricine, cu conditia sa aduca un bec ars.

Poze si reactii ale publicului

Burn

Tie de ce ti-ar arde, ADfel 2008
Concept si implementare: IQads

Pentru cei carora le-a ars de joaca sau le-a ars buza dupa un premiu de 1000 de euro, Burn a organizat timp de 2 saptamani un concurs de graphic design pe blogul festivalului. Iar pentru cei carora le-a ars de mai multa distractie, Burn a organizat in weekendul ADfel Burn Dark Night Parties in foisorul de la Motoare, cu vizualuri oferite de VJ TV Crash.

Poze si reactii ale publicului

Sloggi

Flirt ADfel, 2008
Concept si implementare: IQads

Pentru a reaminti ca forma conteaza, pe bancile din terasa au fost aplicate contururi de posterioare de diverse forme si marimi, iar mesajele “calcam apasat”, “ok pe varfuri acum”, “hai ca mai poti” erau peste tot. De asemenea, Sloggi a facut posibila crearea unui mulaj al posteriorului in ipsos, care putea fi luat acasa sau lasat la Buttom of Fame de la ADfel.

Poze si reactii ale publicului

Durex

Sexperimenteaza la ADfel 2007
Concept si implementare: IQads

In terasa au fost plasate urmele a mai multe pozitii sexuale care au starnit imaginatia celor prezenĊ£i. Pozitiile au fost amplasate in mai multe locatii: la intrarea in cladire, in baia barbatilor, pe scari, in drum spre Laptarie, in interiorul terasei.

Poze si reactii ale publicului

Sprite

Spune pe bune la ADfel 2007
Concept si implementare: IQads

Sprite a facut oamenii din terasa La Motoare sa joace „Spune pe bune sau provocare” si a impanzit terasa cu mesaje cu o sinceritate debordanta, precum fetele care au impartit baietilor flyere cu mesajul „Stiu ca l-ai luat doar pentru ca sunt draguta”.

Poze si reactii ale publicului

Fanta

Play on la ADfel 2007
Concept si implementare: IQads

O terasa intreaga a putut juca spanzuratoarea prin SMS sau X si 0, TOMAPANT sau Sudoku pe stickerele lipite pe toate mesele din terasa.

Poze si reactii ale publicului

Prezenta la ADfel

Orange

Orange la ADfel 2012

Participantii la ADfel au castigat goodies in joaca, dupa ce au coborat baloane uriase cu cadouri, postand pe Facebook cuvinte care ar incapea intr-o nacela si care incep cu I. De asemenea, ei au aflat ce personalitate au printr-un test amuzant, s-au jucat impreuna cu cei ca ei in Social Spot si au aratat cat de creativi sunt prin competitii blitz, unde au descris creativ situatii din terasa folosind indicii de pe Internet.

Iar in fiecare zi de eveniment, participantii s-au putut relaxa intr-o zona neconventionala, amenajata pe acoperisul terasei. Vedetele aici au fost hamacele suprapuse, care ilustrau simbolul semnalului Wi-Fi. De asemenea, cei mai creativi au putut participa la o competitie de improvizatie în doi, antrenati de membrii trupei Improvisneyland.

Samsung Galaxy Beam

Samsung Galaxy Beam la ADfel 2012

 

Samsung Galaxy Beam a venit cu o serie de experiente epice la ADfel. Participantii au vizionat intai proiectia lucrarilor finaliste din competitia Epic Film Fest, in cadrul careia clipuri facute cu telefonul mobil au fost transformate in trailere epice de film, si au ales castigatorii prin SMS. Fotografiile trimise de participanti au devenit, la randul lor, postere de film. De asemenea, proiectia tuturor materialelor de pe parcursul ADfel a fost realizata cu ajutorul unui Samsung Galaxy Beam urias, aflat in mijlocul terasei.

Competitia | Making Of-ul

Desperados

Desperados la ADfel 2012

La ADfel au fost prezentate si premiate creatiile finaliste din cadrul Desperados Wild Comics. Competitia a presupus incrierea unor comics desenate sau a unui scenariu de comics (desenate apoi de Octav Ungureanu) cu aventurile soparlei Desperados in vacanta de vara.

Iar la Wild Paint Shooting, participantii au putut controla proiectiile uriase de pe fatada Fabrica printr-o aplicatie de mobil. In spiritul brandului, participantii au improscat cu vopsea virtuala fatada, impuscand cu sticle de bere bilele de metal sau adversarii de joc. 

Competitia | Making Of-ul

ABSOLUT

ABSOLUT la ADfel 2012

La intrarea pe terasa, participantii la ADfel erau incurajati sa dea check-in la ABSOLUT ADfel. Primii 100 care si-au anuntat astfel prezenta au primit tricouri ABSOLUT Mix in culoarea preferata si, daca veneau apoi insotiti si de alte doua persoane cu tricouri ABSOLUT de alta culoare la bar, primeau un cocktail.

Iar in cadrul ABSOLUT Composer, cei aflati in public au creat piese muzicale geniale, folosind pupitrul din fata scenei de concert pentru a dirija orchestra ABSOLUT.

Making Of-ul

Jameson

Jameson la ADfel 2012

 

Jameson a adus spiritul easygoing Irish la ADfel printr-un concurs de jucat filme in 60 de secunde, un concurs prin SMS cu intrebari de cultura cinematografica si o discutie cu castigatorii locali ai competitiei de scurtmetraj Jameson Empire Done In 60 seconds 2012.

Making Of-ul

Havana

Havana la ADfel 2012

Participantii la ADfel, dupa ce dovedeau ca stiu simbolurile cubaneze, erau invitati sa isi prepare propriul Mojito sub indrumarea barmanilor. Cei care amestecau ingredientele cu succes isi primeau cocktailul preparat de ei cadou si o palarie sau un evantai rosu, iar cei care nu reuseau din prima primeau un ghiveci cu menta proaspata, ca sa mai exerseze si acasa. 

Making Of-ul

IQads

IQads la ADfel 2012

IQads a laudat publicitatea reusita si a intepat fara mila publicitatea agasanta printr-o serie de activari neconventionale. Publicitatea enervanta a patruns peste tot la ADfel: in meniuri, pe oglinzi, in timpul proiectiei Grand Spoof, ba chiar ti-a batut la usa de la toaleta. 

Making Of-ul

INTERSPORT

INTERSPORT la ADfel 2012

INTERSPORT a demonstrat ca se poate face sport in orice moment si in orice loc. Un perete din terasa a fost transformat in varianta offline a paginii de Facebook INTERSPORT, iar cei care au lovit de 3 ori consecutiv butonul de like cu mingea au fost recompensati cu vouchere-cadou in magazinele brandului. O a doua dovada ca sportul nu tine cont de timp si de spatiu a fost transformarea unei mese din terasa intr-una de ping-pong. Ocazia de a face sport nu a lipsit nici din toalete, unde participantii au incercat cu adevarat pozitia schiorului.

Making Of-ul

Praktiker

Praktiker la ADfel 2012

Pentru a promova in mod neconventional solutiile Praktiker pentru oamenii cu idei, toate notele de plata de la terasa au fost insotite de o propunere de idee praktica, participantii afland surprinzator si contextual ce pot cumpara cu exact aceiasi bani de la Praktiker.

Zilele Culturale

Zilele Culturale la ADfel 2012

 

In premiera cu durata de 3 zile, participantii la ADfel au putut interactiona intr-o maniera relaxata si inedita cu cele 19 organizatii din domenii culturale, sociale, educationale sau ecologice. Dintre ele mentionam ateliere de optimism, de pictura, de pian sau calcat camasi, gradini verticale, o forma de graffiti  care nu dauneaza, personalizari de sacose si portofele. 

 

Bergenbier

Bergenbier la ADfel 2010

Bergenbier a aratat in mod neconventional la ADfel 2010 ca stie ce vor barbatii de la femeile de langa ei. Mai intai, Teo le-a explicat femeilor care sunt acele lucruri care i-ar face mai fericiti pe partenerii lor, in cadrul unui show de stand-up care a deschis saptamana ADfel.

Teo a facut, in acelasi timp, o pledoarie pentru frumusetea naturala a femeilor, invitandu-le pe acestea sa participe la "Seara Sutienelor", organizata de Bergenbier in cadrul celei de-a patra zile de ADfel. Fetele au fost invitate sa isi lase sutienele la garderoba din terasa, in schimbul unui cocktail pregatit special pentru ele. Barbatii s-au bucurat de priveliste toata seara, iar cei care si-au convins prietenele sa treaca pe la garderoba de sutiene au primit din partea Bergenbier o doza de bere.

Weekend-ul a inceput la ADfel cu concursul Miss Popularity, organizat de Bergenbier cu scopul de a facilita accesul la ID-urile de mess ale femeilor care ii interesau pe barbatii din terasa. Cei care au votat prin SMS cea mai frumoasa fata din concurs au primit o bere, un mesaj cu ID-ul de mess al fetei votate, plus sansa de a castiga greutatea lor in bere, in caz ca mesajul trimis era declarat castigator de catre Miss Popularity.

Making Of

Petrom

Petrom la ADfel 2010

La ADfel, Petrom a demonstrat in mod neconventional crezul sau: Romania va creste prin bun-simt si responsabilitate.

Ca sa ofere masura neglijentei oamenilor, Petrom a instalat in centrul terasei La Motoare un container urias, transparent, in care au fost stranse zilnic deseurile aruncate pe jos de cei din terasa, pe toata durata ADfel. Imposibil de ignorat, containerul a aratat tuturor evolutia responsabilitati celor din terasa: nivelul deseurilor stranse in fiecare zi a fost marcat, timp de 7 zile. Iar ca alternativa la aruncatul pe jos, Petrom a amplasat in terasa mai multe pubele.

In fiecare zi, cantitatea de gunoaie stranse de pe jos a scazut fata de ziua anterioara, semn ca experimentul a functionat: Petrom a facut oamenii sa constientizeze ca fiecare gest individual poate schimba lucrurile in bine. La final, in containerul Petrom s-au strans peste 11 metri cubi de deseuri care fusesera aruncate pe jos in terasa, deseuri care au fost sortate si reciclate selectiv.

Making Of

Taft

Taft la ADfel 2010

Fixativul Taft a aratat la ADfel 2010 ca face coafura sa reziste in orice conditii. Creasta unui baiat care, dupa toate aparentele, sarise prea sus, la etajul inferior, a produs niste denivelari in podea, forma coafurii pastrandu-se, insa, intacta.

Making Of

Syoss

Syoss la ADfel 2010

Din ciclul "se putea intampla numai la ADfel", Syoss a adus La Motoare dovada ca produsele profesionale Syoss disponibile la liber in supermarketuri fac valuri pe piata de hairstyling. Apar saloane noi, cu stilisti amatori, dar care folosesc produse profesionale de ingrijire a parului de la Syoss. Si cum treaba e pe jumatate facuta daca folosesti Syoss, adevaratii stilisti sunt dati la o parte de noua generatie. De aceea ii gasim barmani La Motoare, purtand tricouri cu mentiunea "Jobless by Syoss", si din cand in cand lasa turnatul berii in pahare in seama colegilor barmani de profesie, si se apuca sa tunda oameni prin terasa, de dorul vremurilor de demult. Povestea a fost conceputa si implementata de echipa de la Graffiti BBDO.

Making Of

Palette

Palette la ADfel 2010

La ADfel 2010, Palette a asigurat makeover-ul liftierei consacrate de la Motoare, Tanti Lili. Timp de 5 zile consecutiv, aceasta si-a schimbat culoarea parului, intre nuantele din gama Palette incercate numarandu-se: “migdala fermecata”, “cafea cu gheata”, “capsuna delicioasa”, “ciocolata fierbinte”, “coacaze negre”.

Making Of

Proiecte speciale online

BCR

Pentru a ilustra noua platforma de comunicare BCR – „Conteaza cu cine faci banking”, prezentata in cadrul ADfel 2010, site-ul a fost brand-uit conform cu activitatile pe care BCR le-a desfasurat in cadrul ADfel, precum zona de relaxare in hamace.

Bergenbier

La ADfel 2010, Bergenbier a demonstrat ca stie ca isi doresc barbatii de la femei, astfel ca a organizat 3 seri speciale pentru ei, iar site-ul a fost brand-uit pentru a marca aceste ocazii.

Coca-Cola zero

Platforma de comunicare Coca-Cola zero a fost prezentata si in 2010 la ADfel, aratand diferite moduri prin care imposibilul devine posibil- de la drumul cu limuzina spre casa, la plecarea de la Motoare si pana la imposibila transformare a lui Tanti Lili intr-o tanara atragatoare.

Petrom

Petrom crede ca prin bun-simt si responsabilitate lucrurile se schimba, astfel ca la ADfel a fost prezent cu un container de sticla in care s-a strans gunoiul adunat de pe jos de pe terasa. Rezultatul experimentului a demonstrat ca pariul facut de Petrom are sanse de reusita.

ROM

ROM a facut deranj la ADfel- de la pana de curent intentionat provocata si de la maneaua care a rasunat in terasa La Motoare si pana la liftul defect din 1997 si restul de la bar, oferit in ciocolatele.

Philips

Philips a anuntat Seara cinematografica de la ADfel 2010 printr-un takeover pe IQads. Creatia punea in evidenta senzatia serii: proiectia "Parallel Lines", o serie de filme scurte realizate de Ridley Scott si asociatii, special pentru promovarea televizorului Philips Cinema 21:9.

Grolsch

Grolsch, o noua bere din portofoliul Ursus Breweries, a lansat o noua forma de packaging- cutia de metal. Si pentru ca Groslch are ca target principal oameni din publicitate si artisti, a fost organizat un concurs pentru design-ul can-ului, castigatorul avand sansa de a primi un premiu de 2.000 de euro si design-ul sau pe toate cutiile de Grolsch din Romania.

Durex

Site-ul IQads a avut pentru o perioada un cursor de mouse putin mai special – la mouse-over pe sectiunea de stiri de pe homepage IQads, cursorul mouse- ului se transforma intr-un spermatozoid, avand atasat logul Durex.

Creatie

Concursuri UGC

Ciuc Premium

Grand Spoof 2012

Sub sloganul "Doar ideea conteaza", Ciuc Premium a prezentat editia din 2012 a singurei competitii de parodiat reclame din Romania - Grand Spoof. Competitia constituie un exercitiu de creativitate adresat pasionatilor de publicitate, care sunt invitati sa reinterpreteze ironic reclamele pe care le apreciaza sau, dimpotriva, pe care le urasc.

Concept: IQads

Brief-ul pe scurt: Parodiaza in 90 de secunde o reclama romaneasca sau internationala, veche sau noua.
Inscrieri: 4 saptamani, 13 iunie – 13 iulie 2012
Vot: 3 saptamani, 15 iulie  – 08 august 2012
Rezultate: 
Reach total: 500.000+ oameni
Creatii:  105 inscrieri / 79 finaliste

Competitia | Making Of-ul

BCR

Concurs de scurtmetraje cu final impus „Da’ cu cine fac astia/face asta banking?”, in etapa de teasing a lansarii noii platforme BCR - „Tu cu cine faci banking?”

Nescafe

Nescafe Dolce Gusto Design Competition - „What inspires you?” pe TheCreator.ro
Concept: IQads

Comunitatea creativa din Romania a fost provocata de IQads si Nescafe sa realizeze design-uri aplicate pe unul dintre sistemele de bauturi din gama Nescafe Dolce Gusto: Piccolo, Circolo sau Melody. Tema concursului, „What inspires you?”, propune gasirea de idei care sa-i inspire pe altii si care sa puna in valoare si sa fie puse in valoare, la randul lor, de forma si designul sistemelor Nescafe Dolce Gusto. Competitia are loc pe platforma TheCreator.ro, la adresa TheCreator.ro/NescafeDolceGusto/inscrieri

PUMA T7 The Creative Factory

Competitie de creatie de designuri pe jacheta PUMA T7, legendara pentru forma sa, neschimbata din 1970. 
Concept: IQads 

Brieful pe scurt: Cum arata pentru tine statementul creativ suprem, pe care l-ai lua cu tine oriunde?
Arata-ne cum il vezi tu, imaginand un design spectaculos, pe jacheta PUMA T7. Voteaza publicul si profesionistii (din design, advertising, brand), premiem cu 4.000 de euro cele mai bune
4  designuri si le producem in serie limitata.
Inscrieri: 4 saptamani, 21 octombrie – 24 noiembrie 2011
Vot: 3 saptamani, 27 noiembrie  - 18 decembrie 2011
Reach total: 400.000+ oameni
Rezultate:
315 inscrieri / 201 finaliste
Creatii realizate de designeri locali celebri, precum Lana

Vezi competitia / Vezi finalistele

Yahoo! Login Page

 

Competitie de creatie de ad-uri pe pagina de login Yahoo! Romania, cel mai spectaculos format publicitar din .ro, vazut zilnic de peste 1 milion de romani.
Concept: IQads

 Brief-ul pe scurt: Participantii  au avut la dispozitie formatul paginii pentru a crea ad-uri. Branded sau nebranded, statice sau interactive.
Inscrieri: 5 sapt., 28 septembrie– 07 noiembrie 2011
Vot: 2 sapt., 09 – 24 noiembrie 2011
Rezultate:
Reach total: 500.000+ oameni
Creatii:  315 inscrieri / 180 finaliste

Vezi competitia / Vezi finalistele

Brand Film Festival - Bergenbier

 

Bergenbier celebreaza masculinitatea la Brand Film Festival

 

Competitie de scurtmetraje pentru Bergenbier, desfasurata online . Competitia a fost apoi activata si offline, in cadrul Brand Film Festival, primul eveniment de branded user generated content din Romania
Brieful pe scurt: Bergenbier celebreaza masculinitatea la BFF. Te chemam pe tine sa ne arati, in film, care sunt lucrurile care definesc Barbatul. Care fac din tagma barbatilor o specie unica, senzationala, sublima.
Inscrieri: 31 mai  – 05 august 2011
Vot: 12 august – 10 septembrie 2011
Eveniment offline, dedicat Bergebier, 6 orase: 27 septembrie
Rezultate:
Reach total: 700.000+ oameni
11 filme finaliste
Creatiile din competitie au fost prezentate apoi offline in cadrul Brand Film Festival
1 zi de eveniment in 6 orase din tara

Vezi finalistele / Vezi interviurile luate castigatorilor

Brand Film Festival - Dove

 

 

Dove Men+Care prezinta povestea de viata a barbatului pana la 40 de ani

 

Competitie de scurtmetraje pentru Dove Men+Care, desfasurata online si offline, in cadrul Brand Film Festival, primul eveniment de branded user generated content din RO

Brief-ul pe scurt: Spune-ne povestea de viata a barbatului pana la 40 de ani. Pentru ca in viata oricarui barbat vine un moment in care se simte confortabil cu cine e si cu ce a facut pana in acel moment, vrem ca tu sa dai viata acestei glorioase etape printr-un scurtmetraj de maxim 5 minute.
Inscrieri: 08 iulie –  05 septembrie 2011
Vot: 08 – 29 septembrie 2011
Eveniment offline, dedicat Dove, 6 orase: 28 septembrie
Rezultate:
Reach total:
700.000+ oameni (via TheCreator + BFF)
  13 filme finaliste
Creatiile din competitie au fost prezentate apoi offline in cadrul Brand Film Festival
1 zi de eveniment in 6 orase din tara

Vezi finalistele / Vezi interviurile luate castigatorilor 

Desperados

 

Competitie de creare de designuri de tatuaje  wild, pentru Desperados, activata apoi offline in cadrul ADfel.
Brief-ul pe scurt: Strange intreaga filosofie a patrecerilor nebune Desperados intr-un tatuaj, trimis online. Tatuajul tau va fi apoi aratat lumii in cel mai sexy mod: purtat pe pielea participantilor la ADfel, care si-l vor putea aplica chiar la eveniment. Mai intai temporar, apoi, cine stie... 
Inscrieri: 1 saptamana, 04 – 12 august 2011
Vot: 5 zile, 15 – 20 august 2011
Rezultate:
Reach total: 200.000+ oameni (via The Creator + ADfel)
Creatii: 78 inscrise / 60 finaliste
2 premii: cel mai votat tatuaj si cel mai aplicat tatuaj la ADfel
sute de oameni care au vazut zona de tatuaje Desperados, la ADfel 2011, in Club Fabrica

Vezi finalistele / Vezi making of-ul 

JOE

Sub sloganul „Indrazneste sa-ti faci pauza publicitara asa cum vrei tu”, Joe a prezentat editiile Grand Spoof 2010 si Grand Spoof 2011, cel mai tare concurs de parodiat reclame din Romania.

Weltauto

Advertise Your Car

In aprilie-mai 2009, Weltauto si IQads i-au invitat pe creativi la provocarea de a da nastere celei mai originale idei de vanzare a unei masini in cadrul concursului ADVERTISE YOUR CAR. Cele mai bune doua idei au fost rasplatite cu un iMac 21.5’’ Core 2 Duo (pentru cea mai buna idee declinata intr-un spot video) si un iPod Touch 8GB (pentru cea mai buna idee declinata intr-un print), premii oferite de Weltauto. Participantii au fost invitati sa faca reclama unei masini anume, cu avantajele si defectele sale, nu unei marci. Practic, provocarea consta in a vinde in mod original un autovehicul de ocazie.

AVON

AVON Movie for Life

Mecanism: Promovarea AVON si a campaniei sociale “Afla ca esti bine!” prin asocierea cu singurul Festival international de film digital din Romania, Kinofest.

Ideea: implicarea publicului creativ, pasionat de film (profesionisti si amatori) pentru sustinerea si transmiterea unui mesaj social, prin intermediul filmului: preventia si lupta impotriva cancerului la san Elementul central: organizarea si promovarea Concursului de scurtmetraje pe teme sociale AVON Movie for Live - proiect in premiera in cadrul Kinofest

Rezultatul: o modalitate foarte eficienta si vizibila de promovare, asigurand asociere pe termen lung a brandului si a cauzei promovate cu festivalul si cu filmul, activand un public de elita

Proiectul a inclus 3 etape principale:
7 septembrie – 20 octombrie: crearea si inscrierea scurtmetrajelor in competitia AVON Movie for Life
22 octombrie: Ziua Movie for Life (prima zi a Kinofest 2009) incluzand sectiunea speciala AVON cu proiectia in premiera a scurtmetrajelor finaliste, votul juriului de specialitate si al publicului Kinofest (alaturi de competitia internationala de animatie si concertele din cadrul festivalului)
23 – 31 octombrie: voting online, pe canalul AVON de pe YouTube

Apcom

Grand Spoof 2010 - editie speciala, premiata de Apcom
Concept: IQads

Apcom a oferit celor 3 castigatori cate un iPod Touch, in cadrul competitiei de parodii de reclame pentru stimularea publicitarilor demotivati, cu sloganul „Incurajeaza-i sa faca din nou reclame misto!”

TheCreator.ro/GrandSpoofSpecial/inscrieri

Parteneri evenimente

Bergenbier

Cupa Agentiilor la Fotbal, editia 2010

In 2010, Cupa Agentiilor la Fotbal a beneficiat de sprijinul Bergenbier in organizarea unul altfel de pitch pentru jucatorii din industria de marcomm.

Cupa Agentiilor la Fotbal, editia 2008

Cupa Agentiilor la Fotbal a fost organizata, in 2008, cu sprijinul Bergenbier.

Ciuc Premium

Sub sloganul “Conteaza doar ideea”, Ciuc Premium prezinta pe parcursul anului 2011 AdBreak, cel mai longeviv eveniment de publicitate din Romania, organizat din 2004. Evenimentul se desfasoara lunar in Music Club si trateaza teme actuale din industria publicitatii, intr-un cadru relaxat, la o bere. AdBreak este structurat pe 3 paneluri: Debriefing (discutie cu agentia si clientul despre cea mai interesanta campanie a lunii respective), Talk of the Month (dezbatere pe o tema actuala din publicitate) si Inspiration (personalitati din afara industriei de publicitate vorbesc despre modurile in care isi gasesc inspiratia).

Site-ul evenimentului: AdBreak.ro

JOE

Sub sloganul „Indrazneste sa-ti faci pauza publicitara asa cum vrei tu”, Joe a prezentat editiile Grand Spoof 2010 si Grand Spoof 2011, cel mai tare concurs de parodiat reclame din Romania.

Orange

AdBreak 2008

AdBreak, eveniment de traditie al industriei locale de publicitate, a beneficiat de sprijinul Orange in 2008 in organizarea intalnirilor lunare intre profesionistii si pasionatii de advertising din Romania.

Parteneri proiecte

Coca-Cola Hellenic

IQads Kadett

Sub motto-ul „E bine sa afli din timp la ce esti bun”, Coca-Cola HBC este sustinatorul principal al IQads Kadett, singurul program de talent scouting pentru industria locala de marketing si comunicare. IQads Kadett are rolul de a identifica si de a „creste” juniorii din publicitate, PR, marketing, BTL etc si de a le facilita intrarea in industria de marcomm.

Coca-Cola zero

Atelierele ADfel

Partener principal al Atelierelor ADfel inca de la prima editie, in 2008, Coca-Cola zero ofera in fiecare an un brief de creatie tinerilor care vor sa afle cu ce se mananca publicitatea si care isi doresc sa faca un internship intr-una din cele mai importante agentii de publicitate din Romania.

MasterCard

AdPlay 2009

MasterCard a fost prezent in toata campania media, pe machetele online si in spotul radio, iar branding-ul de site a inclus logo-ul MasterCard in toate paginile de concurs si in sectiunea demo a acestuia, care era disponibila fara a fi nevoie de cont de IQads la logare. De asemenea, toti cei care raspundeau la intrebarile din concurs puteau trimite invitatii la AdPlay prietenilor, cu branding MasterCard, cu scopul de a strange puncte care sa ii ajute la castigarea premiilor puse la bataie.

Rezultatele AdPlay 2009, editia a 5-a: peste 37.000 vizite ale site-ului; peste 14.000 vizitatori unici absoluti; peste 1.600.000 pagini vizualizate; 42 pagini vizualizate / sesiune 22 minute timp mediu de vizitare a site-ului; peste 46.000 invitatii branded, trimise catre peste 45.000 adrese unice de e-mail.

Promovare online

Jameson

Jameson Bus

Evenimentul Jameson Bus, constand in peste 50 sesiuni de de mentorat despre whiskey, a avut loc in 5 orase (Bucuresti, Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara).

Am gestionat componenta de PR online si am promovat evenimentul in social media: de la crearea si promovarea evenimentelor pe Facebook pentru fiecare oras pana la selectarea participantilor relevanti dintre cei inscrisi si confirmarea celor 20 de participanti pentru fiecare sesiune. Dupa desfasurare sesiunilor a urmat etapa de publicarea pozelor dedicate pentru sesiunile din fiecare zi, in fiecare dintre cele 5 orase.