Proiecte

Proiectele Blue Idea acopera diverse nevoi ale publicului IQads si SMARK. Tinerii aspiranti, care vor sa invete mai multe despre publicitate si sa mearga in internshipuri, au la dispozitie programul IQads Kadett. Pentru ei si pentru toti cei care se simt creativi, exista platforma TheCreator, pe care se desfasoara concursuri cum ar fi Grand Spoof, singurul concurs de parodiat reclame din Romania. Si pentru ca, in publicitate, consumatorii reprezinta cel mai important juriu, Blue Idea organizeaza anual BestAds, festival online in care comunitatea IQads decide care au fost cele mai bune reclame din anul precedent. Iar pentru cei care vor sa-si testeze cunostintele din publicitate, AdPlay e un concurs numai bun.

TheCreator

TheCreator.ro

The Creator este platforma de concursuri de User Generated Content a IQads. Userii IQads, pasionati de publicitate vesnic dornici sa-si masoare potentialul creativ sunt primii inscrisi in aceste concursuri. Competitia se desfasoara la vedere: toti participantii pot vedea lucrarile inscrise, le pot comenta si le pot promova in retelele sociale. In functie de cerintele organizatorului, concursul poate avea fie vot public, in cadrul platformei, fie note din partea unui juriu profesionist, fie ambele variante. Concursurile desfasurate pana in prezent au fost:

Grand Spoof

creator.iqads.ro/grand_spoof/inscrieri

Grand Spoof este singurul concurs romanesc de parodiat reclame. Acest exercitiu de creativitate adresat pasionatilor de publicitate este organizat, conform traditiei, in cadrul festivalului de publicitate neconventionala ADfel.

In fiecare editie parodiile inscrise in concurs sunt votate de 2 jurii: cel profesionist (alcatuit din specialisti ai industriei de marketing si comunicare) si cel al publicului larg. 
Toate spoof-urile vor fi disponibile pe site-ul ADfel, pe masura ce sunt acceptate in competitie, iar un Top 10 al celor mai bune lucrari, conform votului profesionistilor si al publicului larg, va fi prezentat in premiera cadrul festivalului ADfel.

Pana in acest moment, parodiile participante sau castigatoare in cadrul Grand Spoof au atras constant atentia publicului, ajungand repede la statutul de viral. Doua dintre cele mai recente exemple ar fi: „Pornoliga campionilor”, spoof-ul castigator din 2009, realizat de Happy Fish sau „Budai Beer”, un clip care promova un brand imaginar de bere, parodiind stilul Budweiser.